Alles over de NAP

De Netto Aanvullende Pensioenregeling (NAP) is een aanvulling op de basispensioenregeling. Deze regeling is uniek voor het KLM cabinepersoneel en is een mogelijkheid om pensioen bij te sparen. De NAP is destijds ingevoerd om deelnemers de mogelijkheid te bieden om eerder met pensioen te gaan. 

Wat u betaalt voor de NAP

Voor de NAP betaalt u premie. De premie wordt ingehouden op uw netto loon en bedraagt 2% van de grondslag (13,96 x het maandsalaris inclusief de eventuele leeftijdstoeslag uitgaande van een voltijd dienstverband). Op het moment dat u met pensioen gaat mag u kiezen of u de NAP tijdelijk (tot uw AOW-leeftijd) of levenslang uitbetaald wilt krijgen. Ook kunt u het bedrag op uw pensioendatum in één keer laten uitkeren.

Uw opgebouwde NAP

Op uw Uniform Pensioenoverzicht en op de pensioenplanner kunt u in uw persoonlijke omgeving zien hoeveel NAP u krijgt vanaf uw pensioendatum. U kunt daar ook zien wat de eenmalige afkoopwaarde van uw NAP is.

Deelname aan de NAP is vrijwillig

Deelname aan de NAP is vrijwillig. Dit betekent dat u verschillende keuzes hebt met betrekking tot de NAP: 

  1. U kunt op dezelfde wijze doorgaan met de NAP.
  2. U kunt stoppen met betalen van premie voor de NAP (beëindiging van uw deelname). U bouwt dan geen extra NAP meer op, maar de opgebouwde NAP-aanspraken laat u wel (premievrij) bij het pensioenfonds staan. Zolang u pensioen opbouwt bij Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel wordt deze premievrije NAP-aanspraak voorwaardelijk geïndexeerd met de loonindex.
  3. Ook kunt u ervoor kiezen uw deelname te beëindigen en de NAP direct in één keer uit laten keren. Dit noemen wij afkopen en kan in januari of juli van ieder jaar. Stuur dan 2 maanden voor de mutatiedatum het Mutatieformulier NAP naar ons op.

De huidige voorwaarden voor de NAP vindt u hier.

Hieronder leest u meer over de NAP. Bekijk voor meer informatie ook de veelgestelde vragen over de NAP. Staat uw vraag er niet tussen? Stel deze dan in de besloten Facebook groep Cabine Pensioenplein of neem contact op met de afdeling Pensioenservice via telefoonnummer 020 426 62 30.