Nieuws

Aanmelden voor PIT 2024

29 november 2023

PIT is het Pensioen Inspiratie Team van het KLM Cabinefonds. Als PIT-er gaat u aan de slag als ambassadeur voor het pensioenfonds. Wij leren u meer over uw pensioenregeling en u kunt uw kennis weer overbrengen naar collega’s.

Hoe word ik PIT-er?

Via dit formulier kunt u zich aanmelden. Vervolgens nodigen wij u uit voor een telefonisch gesprek. Daarin vertellen wij u meer over de rol van PIT-er en vragen wij naar uw drijfveren om dit te doen. Zijn wij beiden enthousiast dan kunt u starten met de PIT-opleiding.

PIT-opleidingsdagen

In twee dagen tijd dompelen wij u onder in uw pensioenregeling. Eén van onze pensioenmentoren vertelt u meer over uw pensioenregeling. Zo leert u over de levensveranderingen die van invloed kunnen zijn op het pensioen en wat u dan kunt/moet doen en u leert bijvoorbeeld over de keuzes die de regeling biedt. Ook maakt u kennis met het bestuur van het fonds en praten wij u bij als het gaat om de laatste ontwikkelingen.  

Wat gaat u doen?

U gaat het pensioen onder de aandacht brengen bij collega’s. Het is van belang om te melden dat u geen adviserende rol krijgt. Het gaat puur en alleen om het onder de aandacht brengen van het pensioen en mensen hierop attent maken. Dat kunt u op drie manieren doen:

  1. Via het maken van content voor op onze social media kanalen (Facebook en Instagram). Denk aan het schrijven van een blog, korte post, het stellen van een vraag, het maken van een uitlegvideo enzovoort. Ook is het al heel waardevol als u actief in de social media community’s participeert door te reageren en vragen te stellen.
  2. Het voeren van gesprekken op de route. U kunt actief collega’s aanspreken en vertellen over het pensioen. Ook kunt u zodra u zaken opvangt, bijvoorbeeld een collega die gaat scheiden, op dat moment het pensioen onder de aandacht brengen.
  3. Helpen tijdens evenementen. Wij vragen PIT-ers ook om te helpen op evenementen denk aan Cabine Pensioenplein, of een actie op het Bemanningencentrum. 

Nogmaals het is niet de bedoeling dat u collega's gaat adviseren. Het gaat puur om aandacht vragen voor het pensioen. 

Wat wordt er van u verwacht?

PIT-er zijn is op vrijwillige basis maar niet volledig vrijblijvend. Er zijn een paar zaken de wij verwachten:

  • De gesprekken die u maandelijks voert, rapporteert u terug door middel van een formulier. Wij vragen dan ook één keer per maand een dergelijk formulier voor ons in te vullen. Zo krijgen wij een beeld van het aantal gesprekken en de onderwerpen die leven.
  • Wij verwachten aanwezigheid tijdens de opleidingsdagen (deze dagen krijgt u gecompenseerd). En ook verwachten wij aanwezigheid tijdens de PIT-terugkomdag (ook deze dag krijgt u gecompenseerd).
  • Bij aanvang van een PIT-termijn, bent u nog minimaal 36 maanden in actieve dienst.

Als u helpt tijdens een evenement dan krijgt u ook deze dag gecompenseerd. 

Zitten er eisen aan het kunnen worden van PIT-er?

Er zitten een aantal eisen aan het kunnen worden van PIT-er:

  • U hebt affiniteit met social media en vindt het leuk om content te maken (tekst en/of beeld);
  • U bent minimaal 50% in actieve dienst;
  • U bent nog minimaal van plan 36 maanden in dienst te blijven bij KLM/KLC;
  • U hebt geen grondfunctie maar bent echt actief in de cabine.

Wat levert het u op?

Genoeg! U leert over uw pensioenregeling wat ook u goed van pas kan komen. Daarnaast is het een prachtige manier om collega’s te helpen. 

Bij voldoende aanmeldingen sluit de inschrijving. De opleidingsdagen vinden plaats op 4 en 5 juni. Zonder deelname aan de opleidingsdagen kunt u geen PIT-er worden. Check alvast goed of u eventueel beschikbaar bent op 4 en 5 juni. 

Meld u direct aan!

Ontmoet PIT'er Henna Donk

Eind 2023 heb ik mijn 25-jarig jubileum gevierd bij KLM. Ik prijs mij gelukkig dat ik na al die jaren minstens net zo blij ben als toen ik begon met vliegen.

Naast het vliegen zijn er veel mogelijkheden om uw kennis en ervaring te gebruiken, te delen en uit te bouwen. Als PIT-er doe ik dat door een brug te slaan tussen de pensioendeskundigen van het pensioenfonds en het KLM Cabinepersoneel. 

In 2015 was ik al actief als PIT-er en sinds zomer 2022 weer. Ik vind het mooi om via persoonlijke gesprekken collega’s te helpen, door te verwijzen, dingen uit te zoeken én om daar zelf weer wijzer van te worden. Het grootste inzicht dat ik hiervan heb gekregen is dat pensioen helemaal niet technisch of ingewikkeld is: Pensioen gaat over alle belangrijke dingen in uw leven (life events). Of je nu gaat samenwonen, trouwen, scheiden of ziek wordt, het heeft allemaal effect op uw pensioen.

Ik merk dat er veel angst is voor het onbekende, wat betreft het nieuwe pensioenstelsel. Uiteraard weet ik niet exact wat er allemaal gaat gebeuren, maar ik vind het fijn om dichtbij de bron te zitten. Dat geeft mij rust. Doordat ik maximaal geïnformeerd ben, hoop ik een positief effect te kunnen hebben op mijn collega’s door hen mee te nemen richting de nieuwe pensioenregeling. 

Mijn motto is: Celebrate life! Pak nu uw moment, maar denk ook aan later, want dat is eerder dan u denkt.

Hoe meld ik mij aan?

Aanmelden doet u via dit formulier. In maart worden de gesprekken gevoerd.

Hiernaast ziet u een leuke video om een idee te krijgen hoe het is om PIT'er te zijn! 

Meld u vandaag nog aan!