Nieuws

Jaarlijkse deelnemersvergadering drukbezocht

18 september 2013

De deelnemersvergadering van vrijdag 13 september werd dit jaar drukbezocht. Niet alleen belangrijke financiële zaken werden besproken. Ook de plannen van het kabinet op het gebied van pensioenen en de nieuwste communicatiemiddelen passeerden de revue. 

Financiële positie van het fonds

Als eerste stond de financiële situatie van het pensioenfonds op de agenda. Het vermogen is sterk gestegen de afgelopen tijd. Enerzijds doordat er meer premie wordt ingelegd, anderzijds door een goed beleggingsresultaat. Dat wil helaas niet meteen zeggen dat er ruimte is voor een indexatie. 

Toekomst van pensioen

Er speelt veel op het gebied van pensioenen. Daarom gaf het bestuur een duidelijke toelichting op de plannen van het kabinet over het nieuwe pensioencontract en het Financieel Toetsingkader. Helaas zijn deze plannen nog niet vastgelegd in wetgeving. Hierdoor is het nog moeilijk aan te geven wat precies de gevolgen voor de deelnemers zijn. Achter de schermen rekent het pensioenfondsen wel al verschillende scenario’s door om goed voorbereid te zijn.

Daar zijn waar de deelnemer is

Het bestuur vindt het heel belangrijk om deelnemers goed te informeren. Daar worden verschillende communicatiemiddelen voor ingezet. Onlangs is daar ook een eigen Facebook Fanpage aan toegevoegd: www.facebook.com/klmcabinefonds. Like deze pagina en u blijft makkelijk en snel op de hoogte van het reilen en zeilen van het pensioenfonds.

Meer weten?

Een uitgebreid verslag van de deelnemersvergadering vindt u in de volgende editie van de Focus die in november uitkomt.