Nieuws

Op weg naar de nieuwe pensioenregeling

30 mei 2017

Waar staan we nu?
Het bestuur heeft op 18 mei nog geen besluit kunnen nemen over de goedkeuring van de uitvoering van de nieuwe cabine pensioenregeling. In de komende weken vindt verder overleg plaats met KLM en de vakverenigingen over de laatste openstaande punten, met als doel om voor 1 juli een besluit te kunnen nemen.

Wat zijn de volgende stappen?
Pas na aanvaarding van de uitvoering van de nieuwe regeling door het bestuur en na goedkeuring door de externe accountant en belastingdienst, wordt de vernieuwde cabine pensioenregeling met terugwerkende kracht per 1 januari 2016 ingevoerd. Tot het moment dat de opschortende voorwaarden zijn vervuld, blijft de huidige pensioenregeling van kracht. Wij houden u van nieuwe ontwikkelingen op de hoogte via onze website en NWSflits

Wat is er tot nu toe gebeurd?
KLM en de vakverenigingen FNV en VNC hebben begin januari nieuwe afspraken gemaakt. Dit is vastgelegd in het pensioenprotocol. Het pensioenprotocol wordt nu getoetst door het pensioenfonds, de belastingdienst en een externe accountant. Beoordeeld wordt of de afspraken ook uitvoerbaar zijn, degelijk zijn gefinancierd en passen binnen de wettelijke kaders. Daarbij wordt bekeken of de belangen van alle betrokkenen goed en evenwichtig zijn meegenomen. Het pensioenfonds bekijkt naast de gevolgen voor huidige werknemers ook of de wijzigingen gevolgen hebben voor gepensioneerden en niet-actieve deelnemers.