Nieuws

VNC dagvaardt het pensioenfonds over de uitvoeringsovereenkomst

3 oktober 2016

Op 23 september 2016 heeft het Cabinefonds een dagvaarding van de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) en een individuele deelnemer ontvangen over de inhoud en de totstandkoming van de uitvoeringsovereenkomst. Eind juli hebt u op onze website kunnen lezen over de discussie over de uitvoeringsovereenkomst tussen de vakverenigingen en KLM. Deze dagvaarding echter betreft een dagvaarding van het Cabinefonds.



Waarom wordt het pensioenfonds gedagvaard?

De VNC en een individuele deelnemer hebben het pensioenfonds gedagvaard omdat de VNC van mening is dat de uitvoeringsovereenkomst een onjuiste weergave is van hetgeen tussen KLM en VNC is overeengekomen tijdens het arbeidsvoorwaardelijk overleg over een toekomstbestendige pensioenregeling.

Het bestuur bereidt zich op dit moment voor op de rechtszaak. De eerste procedurele behandeling dient op 4 oktober voor de rechtbank in Amsterdam. Hoe lang dit gerechtelijk traject zal duren, is nog niet bekend. Gedurende dit gerechtelijk traject kunnen wij geen inhoudelijke mededelingen doen.



Meer weten?

We houden u via onze website op de hoogte van de situatie. U kunt zich ook aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief NWSflits. Belangrijke informatie delen wij ook altijd via deze nieuwsbrief.